Demográfiai válság, értékvesztés
Hat évünk van hátra
Népesség: trendek, adatok
Eddigi megoldási kísérletek
Értékvesztés
Az igazi okok
Az igazi megoldások
Felhívás
A szakadék szélén
Cselekvési terv, 60 javaslat (2015)
Puplikációk
Népesség: trendek, adatok


Ahhoz, hogy népességünk fenntartható legyen, megőrizzük az eddig kialakított társadalmi működésmódot,  évente 150.000 gyermeknek kellene megszületnie. Az elmúlt 40 évben azonban folyamatosan csökkent a születések száma, és jelenleg 90.000 körül alakul. 
 

 
2014 évi korfa azt mutatja, hogy az utolsó népes korosztály, az un. "Ratkó" unokák nemzedéke, a szülő kor felső határán van. (32-40 évesek).  Az átmeneti születésszám növekedés annak köszönhető, hogy közülük sokan megragadják az utolsó lehetőséget. 
 

 
A pár ezres születésszám emelkedés azonban nem elégséges a népesség stibilizálódásához, és következő esztendőkben évente 5 ezerrel csökken a korosztály létszáma. 8 év múlva már csak 55.000 szülőképes nő (és sokkal kevesebb nevelőképes család) lesz egy korosztályban, aki már nem tud 150 ezer gyermeket világra hozni.

Pár évünk van csak arra, hogy ezt a korosztályt helyzetbe hozzuk, és minden lehetséges eszközzel megtámogassuk a gyermekvállalásban. Ha nem leszünk képesek arra, hogy világra hozzuk, és testi-lelki egészségben felneveljük az új nemzedékeket, beláthatatlan kimenetelű krízissel kell szembesülni utódainknak. 

 
Mindazok a szellemi és fizikai javak, amelyeket társadalmunk az elmúlt évezredekben - folyamatos kűzdelmek által – felhalmozott, pár évtized alatt az enyészetté válnak (lásd kiürülő falvak és városok), és idegen pénzügyi befektetők kebelezik tulajdonba, megsarcolva a fogyatkozó „bennszülötteket”.
 

 
A ma még néha oly heves hatalmi harcok, egyéni ambíciók, kakaskodás okafogyottá válik. Nemzetünket kivezetjük a történelemből , és Magyarország Attilával, Szent Istvánnal, Mátyás királlyal, Széchényi Istvánnal, Kossuth Lajossal, Deák Ferenccel, Horthy Miklóssal, Kádár Jánossal és utódaival együtt visszafordíthatatlanul a legendák és mesék világába kerül, és nálunk életképesebb népek veszik át a kormányzást a Kárpát medencében.
 
 
Eljött tehát az ideje annak, hogy állami és politikai szervezeteink, vállalkozásaink, településeink, kisebb és nagyobb közösségeink, családjaink, és személyesen is mindenki szembesüljön az élet egyik alaptörvényével.

Részlet dr. Benda József: A szakadék szélén c. könyvéből


Copyright © 2006 dr. Benda József
Hat évünk van hátraNépesség: trendek, adatokEddigi megoldási kísérletekÉrtékvesztésAz igazi okokAz igazi megoldásokFelhívásA szakadék szélénCselekvési terv, 60 javaslat (2015)Puplikációk